Publikavimo data: 2024-06-08
Saldus suflė su plakta grietinėle
Šis švelnus ir orus skanėstas patiks net išrankiausiems saldumynų mėgėjams, norintiems sveiko ir dietinio deserto. Šį seną prancūzišką desertą galima naudoti ne tik kaip savarankišką patiekalą, bet ir kaip torto ar pyrago pusgaminį, taip pat kaip kitų patiekalų puošmeną. Jį galima naudoti kaip užkandį kelionėje, darbe.
Žingsnis 1
Išimkite kremą iš šaldytuvo. Atšaldytą grietinėlę lengviau išplakti ir ji geriau putoja, todėl suflė bus puresnė. Į grietinėlę suberkite cukraus pudrą ir mikseriu suplakite iki sodrių, elastingų putų. Paruoštą želatiną sudėkite į vandens vonelę. Maišykite ir kaitinkite, kol ištirps, užvirinkite, bet neužvirinkite.
Žingsnis 2
Į ištirpintą želatiną įpilkite 2 šaukštus plaktos grietinėlės ir išmaišykite. Į likusią grietinėlę supilkite želatinos ir grietinėlės mišinį. Plakite mikseriu nedideliu greičiu iki vientisos masės. Toliau plakite, kol mišinio tūris pastebimai padidės. Šaukštu į kremo dugną įpilkite 2 valgomuosius šaukštus plaktos masės. Ant viršaus paskleiskite dalį braškių. Sluoksnius pakartokite. Padėkite desertą į šaldytuvą 10 minučių.
Kategorijos