Publikavimo data: 2024-04-08
Saldūs vafliai
Norėdami pasigaminti skanių saldžių vaflių, turite žinoti keletą gaminimo paslapčių. Prieš kepant vaflinę reikia įkaitinti. Kai ji įkaista, ją reikia patepti augaliniu aliejumi. Vaflius reikia susukti į vamzdelį iš karto po to, kai iš vaflinės išimamas paruoštas sluoksnis. Vaflius geriau formuoti į vamzdelį ar kūgį vos tik atvėsusius, nes jie praranda plastiškumą ir tampa trapesni.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Į suminkštėjusį sviestą įmaišykite cukrų ir minkykite, kol ingredientai visiškai susimaišys. Naudodami mažo galingumo mikserį, plakite mišinį 1 minutę.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinius ir išminkykite saldžią vaflių tešlą. Sudėkite trynius į sviestą ir gerai išmaišykite maišytuvu. Palaipsniui suberkite miltus ir išmaišykite visus ingredientus. Kiaušinių baltymus išplakite mikseriu didžiausiu galingumu iki sodrių, oro putų ir įmaišykite į tešlą. Kruopščiai, bet švelniai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Supilkite tešlą į elektrinę vaflinę. Prieš kepimą įkaitinkite vaflinę. Į vaflinę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus tešlos, išlyginkite formą ir uždarykite vaflinę.
Žingsnis 4
Paruoškite vaflius. Kepkite maždaug 3-5 minutes. Išimkite vaflius silikonine mentele arba žnyplėmis. Iš karto susukite į vamzdelius. Naudodami konditerinį maišelį pripildykite juos virinto sutirštinto pieno.
Kategorijos