Šaldyta braškių grietinė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Šaldyta braškių grietinė

Kisel - populiarus tirštas patiekalas iš krakmolo. Jo receptas žinomas nuo seniausių laikų, o pirmą kartą jis paminėtas XII a. Žinoma, anksčiau kiselis buvo šiek tiek kitoks, jo konsistencija buvo tirštesnė ir priminė cholodets arba želė. Šiais laikais kiselis dažniausiai yra malonus gėrimas, kurio pagrindą sudaro vaisių ar uogų sultys ir kompotai.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
69 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.21/5 (38 bal.)

Žingsnis 1

Šaldyta braškių grietinė Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Sudėkite braškes į puodą su vandeniu, pastatykite ant viryklės ir virkite, kol užvirs. Tuomet braškes sudėkite į sietelį ir nuvarvinkite.

Žingsnis 2

Šaldyta braškių grietinė Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Į tą patį puodą su karštu vandeniu sudėkite trintas braškes, suberkite cukrų, vanilę ir išmaišykite. Nuolat maišydami palaipsniui supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą. Virkite rūgpienį ant silpnos ugnies, kol užvirs, bet neužvirkite. Nuimkite putėsius nuo viryklės ir šiek tiek atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, žalumynų sezonas, serbentų sezonas, maistas vaikams, kisielius, be įprastų alergenų, receptų knyga, krakmolingas kisielius, kisielius su uogomis

Kategorijos