Publikavimo data: 2025-08-20
Šaldyta braškių grietinė
Kisel - populiarus tirštas patiekalas iš krakmolo. Jo receptas žinomas nuo seniausių laikų, o pirmą kartą jis paminėtas XII a. Žinoma, anksčiau kiselis buvo šiek tiek kitoks, jo konsistencija buvo tirštesnė ir priminė cholodets arba želė. Šiais laikais kiselis dažniausiai yra malonus gėrimas, kurio pagrindą sudaro vaisių ar uogų sultys ir kompotai.
Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Sudėkite braškes į puodą su vandeniu, pastatykite ant viryklės ir virkite, kol užvirs. Tuomet braškes sudėkite į sietelį ir nuvarvinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Į tą patį puodą su karštu vandeniu sudėkite trintas braškes, suberkite cukrų, vanilę ir išmaišykite. Nuolat maišydami palaipsniui supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą. Virkite rūgpienį ant silpnos ugnies, kol užvirs, bet neužvirkite. Nuimkite putėsius nuo viryklės ir šiek tiek atvėsinkite.
Kategorijos