Šaldyta vyšnių grietinė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Šaldyta vyšnių grietinė

Kissel yra populiarus visame pasaulyje. Europos šalyse jis suvokiamas kaip desertas ir gaminamas labai tirštas, patiekiamas su plakta grietinėle arba ledais. Tačiau mūsų šalyje įprasta virti skystą gėrimą. Šaltuoju metų laiku kisielių galima pasigaminti iš šaldytų uogų. Jis išeis labai skanus ir kvapnus. Kad kisielius būtų sveikesnis, baltąjį cukrų pakeiskite cukranendrių cukrumi.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
65 kcal.
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.65/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Šaldyta vyšnių grietinė Žingsnis 1
Paruoškite grietinės paruošimą. Uogas lengvai sutrinkite plaktuvu. Sudėkite jas į puodą, užpilkite 1 litru vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo pradės virti, uogų plakinį nukoškite skepetaite. Užvirus supilkite cukrų. Virkite maišydami, kol cukrus visiškai ištirps.

Žingsnis 2

Šaldyta vyšnių grietinė Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Atskirame dubenyje krakmolą užpilkite 100 ml vandens ir gerai išmaišykite plaktuvu. Supilkite jį į verdantį kompotą, nuolat maišydami šaukštu. Virkite, kol kisielius taps pakankamai tirštas, tada nukelkite nuo viryklės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, žalumynų sezonas, serbentų sezonas, maistas vaikams, kisielius, be įprastų alergenų, receptų knyga, krakmolingas kisielius, kisielius su uogomis

Kategorijos