Publikavimo data: 2025-08-18
Šaldyta vyšnių grietinė
Kissel yra populiarus visame pasaulyje. Europos šalyse jis suvokiamas kaip desertas ir gaminamas labai tirštas, patiekiamas su plakta grietinėle arba ledais. Tačiau mūsų šalyje įprasta virti skystą gėrimą. Šaltuoju metų laiku kisielių galima pasigaminti iš šaldytų uogų. Jis išeis labai skanus ir kvapnus. Kad kisielius būtų sveikesnis, baltąjį cukrų pakeiskite cukranendrių cukrumi.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinės paruošimą. Uogas lengvai sutrinkite plaktuvu. Sudėkite jas į puodą, užpilkite 1 litru vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo pradės virti, uogų plakinį nukoškite skepetaite. Užvirus supilkite cukrų. Virkite maišydami, kol cukrus visiškai ištirps.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Atskirame dubenyje krakmolą užpilkite 100 ml vandens ir gerai išmaišykite plaktuvu. Supilkite jį į verdantį kompotą, nuolat maišydami šaukštu. Virkite, kol kisielius taps pakankamai tirštas, tada nukelkite nuo viryklės.
Kategorijos