Publikavimo data: 2025-08-18
Šaldyta vyšnių želė
Jei norite pagaminti sveiką desertą visai šeimai, želė yra jums tinkamas variantas. Želatinoje yra aminorūgščių, ypač glicino. Ji taip pat skatina jungiamųjų audinių: kremzlių ir kaulų gijimą. Kartu toks skanėstas, palyginti su miltiniais desertais, praktiškai neturi kalorijų. Svarbiausia nenaudoti parduotuvėje pirktų paketėlių, o paruošti patiekalą iš natūralių šviežių ar šaldytų vaisių.
Žingsnis 1
Paimkite puodą storu dugnu ir ant ugnies pastatykite vandenį. Kai užvirs, suberkite vyšnias ir cukrų ir ant silpnos ugnies virkite apie 10-15 min.
Žingsnis 2
Želatiną supilkite į nedidelį dubenėlį, įpilkite puodelį karšto sirupo ir maišykite, kol ištirps. Tada supilkite želatinos mišinį atgal į puodą ir maišydami virkite dar 5 minutes. Paruoštą sirupą su uogomis supilkite į stiklines ir dviem valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos