Šaldyta vyšnių želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Šaldyta vyšnių želė

Jei norite pagaminti sveiką desertą visai šeimai, želė yra jums tinkamas variantas. Želatinoje yra aminorūgščių, ypač glicino. Ji taip pat skatina jungiamųjų audinių: kremzlių ir kaulų gijimą. Kartu toks skanėstas, palyginti su miltiniais desertais, praktiškai neturi kalorijų. Svarbiausia nenaudoti parduotuvėje pirktų paketėlių, o paruošti patiekalą iš natūralių šviežių ar šaldytų vaisių.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
66 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (33 bal.)

Žingsnis 1

Šaldyta vyšnių želė Žingsnis 1
Paimkite puodą storu dugnu ir ant ugnies pastatykite vandenį. Kai užvirs, suberkite vyšnias ir cukrų ir ant silpnos ugnies virkite apie 10-15 min.

Žingsnis 2

Šaldyta vyšnių želė Žingsnis 2
Želatiną supilkite į nedidelį dubenėlį, įpilkite puodelį karšto sirupo ir maišykite, kol ištirps. Tada supilkite želatinos mišinį atgal į puodą ir maišydami virkite dar 5 minutes. Paruoštą sirupą su uogomis supilkite į stiklines ir dviem valandoms įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, želė desertai, įspūdingas receptas, egzotika, paprastas, popietės užkandis, vynuogių sezonas, želė, be įprastų alergenų, receptų knyga, želė su uogomis

Kategorijos