Publikavimo data: 2024-04-06
Salotos "Nicoise" su tunu
Klasikinis "Nicoise" salotų su tunu receptas kilęs iš Prancūzijos Nicos miesto. Patiekalas gaminamas iš salotų lapų, kiaušinių, pomidorų ir tuno. Čia galite naudoti konservuotą, šviežią arba šaldytą žuvį. Aukštos kokybės šviežias tunas turi būti gražios vyno spalvos, o mėsoje turi aiškiai išsiskirti baltos gyslos. Jei jų nėra, vadinasi, žuvis buvo dirbtinai nudažyta. Salotų proporcijos yra savavališkos, nes pagrindinis dalykas jose yra padažas, turintis giminingą pavadinimą - "Nikojė" padažas.
Žingsnis 1
Virtus kiaušinius supjaustykite plonais griežinėliais į 6-8 dalis.
Žingsnis 2
Paruoškite tuną. Jei naudojate konservuotą tuną, išimkite jį iš skardinės ir supjaustykite mažais gabalėliais. Jei naudojate filė, paruoškite kepsnį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite tuną, kad vidurys liktų šiek tiek žalias, rausvos spalvos. Patogu jį stebėti iš šono: rausvas vidurys turi būti ketvirtadalis viso filė storio. Šis veiksmas užtruks apie 5-7 minutes. Supjaustykite paruoštą tuną plonais maždaug 1-1,5 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite salotų padažą. Norėdami pasigaminti gerą padažą, sumaišykite ingredientus stiklainyje su dangteliu. Taip galėsite sumaišyti aliejų ir kitus ingredientus iki vientisos masės. Į stiklainį įdėkite šaukštelį garstyčių, supilkite alyvuogių aliejų, actą ir šaukštą citrinos sulčių. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Tada sandariai uždarykite dangtelį ir 2-3 minutes pakratykite.
Žingsnis 4
Pradėkite "surinkinėti" salotas. Paruoštą plačią lėkštę įtrinkite česnaku, išdėliokite rukolos lapus ir užpilkite ant jų pusę paruošto padažo. Po to ant žalumynų sudėkite vyšninius pomidorus ir tuną. Sudėkite griežinėliais supjaustytus kiaušinius ir alyvuoges ir užpilkite likusiu padažu.
Kategorijos