Publikavimo data: 2025-08-19
Salotos "Silkė po kailiu" su obuoliu
Klasikinės, daugelio mėgstamos salotos, kurios paprastai patiekiamos ant Naujųjų metų stalo. Šio patiekalo receptas yra kiekvienos šeimininkės arsenale, mes siūlome neįprastą salotų versiją - su obuoliu. Šis patiekalas visada įspūdingai atrodo ant šventinio stalo, nes dėl burokėlių įgauna ryškią spalvą. Obuolys kompozicijoje suteikia salotoms gaivumo ir pikantiškumo. Šis receptas ypač patiks tiems, kurie pavargo nuo klasikinių šventinių salotų ir nori išbandyti ką nors naujo.
Žingsnis 1
Kiaušinius nulupkite, atskirkite baltymus nuo trynių ir juos sutarkuokite. Bulves nulupkite ir sutarkuokite. Smulkiai supjaustykite svogūną. Obuolį supjaustykite plonais griežinėliais. Burokėlius ir morkas nulupkite ir sutarkuokite.
Žingsnis 2
Supjaustykite žuvį kubeliais, išimkite likusius kaulus.
Žingsnis 3
Paimkite gražią salotų formą. Ir pradėkite formuoti sluoksnius. Pirmąjį sluoksnį iš bulvių ištepkite majonezu, tada žuvimi ir svogūnais.
Žingsnis 4
Toliau sluoksniuokite morkas ir obuolius, o ant viršaus užtepkite majonezo. Kitas sluoksnis baltymų. Tada burokėliai, ant viršaus užtepkite majonezo ir tada smulkiai sutarkuotas trynys. Visi sluoksniai šiek tiek sutankinami.
Kategorijos