Publikavimo data: 2024-03-27
Salotos su grybais ir džiovintomis slyvomis
Salotos su džiovintomis slyvomis ir grybais dažnai vadinamos "Karališkomis" arba "Karališkomis". Visa tai dėl turtingos ingredientų sudėties ir neįprastų skonių derinių. Šios maistingos salotos savo skoniu ir "karališku patiekalu" lengvai pakeis kitus šaltus užkandžius ant stalo.
Žingsnis 1
Virtą filė supjaustykite kubeliais, džiovintas slyvas be sėklų - vidutinio dydžio gabalėliais. Susmulkinkite pasirinktas šviežias žoleles (krapus, petražoles, kalendras).
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Sudedamąsias dalis maišydami kepkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies nedideliame kiekyje augalinio aliejaus. Jei norite, įberkite šiek tiek pipirų ir prieskonių.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Perkelkite ingredientus į gilų dubenį. Apšlakstykite salotas majonezu, pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų ir sumaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 5
Perkelkite salotas į serviravimo lėkštę, suformuodami nedidelį gumulą. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio, graikinių riešutų ir šviežių žolelių. Gero apetito!
Kategorijos