Publikavimo data: 2025-08-16
Salotos su kalmarais ir grybais
Jei į salotas su kalmarais ir grybais įdėsite ryžių makaronų "Funchoza", gausite ne tik skanų užkandį, bet ir visavertį patiekalą. Jį paruošti visai nesudėtinga: tereikia funchozą užpilti kelioms minutėms verdančiu vandeniu, o grybus ir kalmarus pakepinti su svogūnais. Neįprastas padažas iš augalinio aliejaus, obuolių acto ir laimo sulčių suteikia šioms salotoms pikantiškumo ir originalumo. Šias salotas galima patiekti karštas arba šaltas, papuošti bet kokiomis šviežiomis žolelėmis ir laimo griežinėliais.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą augalinio aliejaus. Pievagrybius supjaustykite ketvirčiais ir reguliariai maišydami kepkite 8 minutes. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite prie grybų ir kepkite dar 4 minutes. Kalmarus supjaustykite žiedais, suberkite į keptuvę ir 2 min. kepkite ant didelės ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Nusausinkite funchozą ir sumaišykite ją su grybais, svogūnais ir kalmarais. Iš pusės laimo išspauskite sultis, sumaišykite su augaliniu aliejumi ir actu, įberkite druskos ir pipirų, užpilkite salotas ir gerai išmaišykite visus ingredientus.
Kategorijos