Publikavimo data: 2024-03-26
Salotos su keptais grybais
Tikras atradimas tiems, kurie mėgsta paprastus ir greitus receptus. Kaip pagrindinį ingredientą galite naudoti bet kokius grybus, tačiau siūlome šias sluoksniuotas salotas ruošti su pievagrybiais, nes jie harmoningai dera su kiaušiniais ir sūriu bei prisotina organizmą daugybe naudingų medžiagų.
Žingsnis 1
Grybus nuplaukite po šaltu vandeniu. Tai atlikite greitai, nes šiuose grybuose yra 88-92 % vandens ir jie nepakenčia vandens. Supjaustykite grybus mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi grybus kepkite 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Į keptuvę suberkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kepkite dar 7 minutes, retkarčiais pamaišydami. Paruošę palikite atvėsti.
Žingsnis 4
Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka. Tai bus pirmasis mūsų salotų sluoksnis.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 6
Nulupkite kiaušinius nuo lukštų. Atskirkite trynį nuo baltymo ir juos atskirai sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 7
Pradėkite ruošti salotas. Paimkite nedidelę atvirą formą arba salotinę, atsargiai išdėliokite sluoksnius ir ištepkite juos majonezu. Eilės tvarka yra tokia: 1 sluoksnis - bulvės, išteptos majonezu; 2 sluoksnis - kiaušinio baltymas, išteptas majonezu; 3 sluoksnis - grybai, apkepti su svogūnais; 4 sluoksnis - sūris, išteptas majonezu; 5 sluoksnis - kiaušinio trynys. Dėkite salotas į šaldytuvą bent 30 minučių, kad jos būtų dar skanesnės ir minkštesnės.
Kategorijos