Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos su konservuotu tunu ir ančiuviais
Iš tuno, ančiuvių, alyvuogių, kiaušinių, bulvių ir pomidorų galima pagaminti Nicos salotas, kurios laikomos Nicos prekės ženklu. Diskusijos dėl to, kas įeina į klasikinę salotų sudėtį, tebevyksta iki šiol. Salotų nauda neabejotina, nes jose yra daug vitaminų ir mikroelementų: A, E, PP, B grupės, kalcio, natrio, fosforo. Tunas pasižymi nedideliu kaloringumu, jame yra "teisingų" riebalų. Jis tinka tiems, kurie laikosi dietos.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Rankomis suplėšykite salotų lapus. Kiaušinius ir pomidorus supjaustykite į 8 skilteles. Bulves supjaustykite maždaug 2 x 2 cm griežinėliais. Dideles alyvuoges supjaustykite pusiau. Česnaką išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Garstyčias, alyvuogių aliejų ir česnaką sudėkite į atskirą dubenėlį. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Pirmiausia į lėkštę sudėkite salotų lapus. Ant jų išdėliokite bulves, tada pomidorų griežinėlius. Tada išdėliokite alyvuoges ir kiaušinius, tuną ir ančiuvius. Ant viršaus užpilkite padažą.
Kategorijos