Salotos su konservuotu tunu ir ančiuviais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Salotos su konservuotu tunu ir ančiuviais

Iš tuno, ančiuvių, alyvuogių, kiaušinių, bulvių ir pomidorų galima pagaminti Nicos salotas, kurios laikomos Nicos prekės ženklu. Diskusijos dėl to, kas įeina į klasikinę salotų sudėtį, tebevyksta iki šiol. Salotų nauda neabejotina, nes jose yra daug vitaminų ir mikroelementų: A, E, PP, B grupės, kalcio, natrio, fosforo. Tunas pasižymi nedideliu kaloringumu, jame yra "teisingų" riebalų. Jis tinka tiems, kurie laikosi dietos.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
103 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.74/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos su konservuotu tunu ir ančiuviais Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Rankomis suplėšykite salotų lapus. Kiaušinius ir pomidorus supjaustykite į 8 skilteles. Bulves supjaustykite maždaug 2 x 2 cm griežinėliais. Dideles alyvuoges supjaustykite pusiau. Česnaką išspauskite per presą.

Žingsnis 2

Salotos su konservuotu tunu ir ančiuviais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Garstyčias, alyvuogių aliejų ir česnaką sudėkite į atskirą dubenėlį. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Sudėkite salotas. Pirmiausia į lėkštę sudėkite salotų lapus. Ant jų išdėliokite bulves, tada pomidorų griežinėlius. Tada išdėliokite alyvuoges ir kiaušinius, tuną ir ančiuvius. Ant viršaus užpilkite padažą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos