Publikavimo data: 2024-05-26
Salotos su marinuotais svogūnais ir grybais
Salotos su marinuotais svogūnais ir grybais - paprastas, skanus ir sotus patiekalas šeimos pietums ir susitikimams su draugais. Restoraninis serviravimas padės suteikti jam iškilmingumo: ingredientai išdėliojami sluoksniais. Tokios salotos lengvai papuoš bet kokį stalą. Kepti grybai kartu su vištiena ir sūriu padaro patiekalą kuo sotesnį, o marinuoti agurkai suteikia pikantiškumo ir skonio, kuris nepaliks abejingo nė vieno svečio.
Žingsnis 1
Pievagrybius supjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol iškeps. Pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 2
Vištienos kiaušinius nulupkite, baltymus atskirkite nuo trynių ir juos atskirai sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Marinuokite svogūnus. Supjaustykite jį pusžiedžiais ir sudėkite į gilų dubenį. Užpilkite svogūnus actu ir vandeniu ir palikite 15 minučių.
Žingsnis 4
Marinuotus agurkus supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 6
Virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 7
Sudėkite salotas sluoksniais. Pirmiausia į apvalią formą sudėkite keptus grybus, tada marinuotus svogūnus, vištienos krūtinėlę, kiaušinio baltymą, marinuotus agurkus, kiaušinio trynį ir sūrį. Kiekvieną sluoksnį aptepkite majonezu.
Žingsnis 8
Išimkite formą, papuoškite salotas žalumynais ir patiekite.
Kategorijos