Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos su tunu ir baltagūžiais kopūstais
Tuno salotos - tai apetitą žadinantis patiekalas, paruoštas iš švelnios žuvies, sultingų daržovių ir saldžiarūgščio padažo. Norint jas paruošti, reikia supjaustyti ir sumaišyti ingredientus, o tada užpilti kvapniu citrinų ir medaus padažu. Salotoms papuošti naudojami kiaušiniai ir vyšniniai pomidorai, tačiau juos galima pakeisti džiūvėsėliais. Tokiu atveju patiekalas išeis dar įdomesnis ir originalesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Susmulkinkite kopūstus. Į atskiras lėkštes sudėkite kukurūzus ir žuvies konservus, nusausinkite skysčio perteklių. Tuną supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į gilų dubenį supilkite augalinį aliejų. Įpilkite medaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, kad gautųsi vientisas mišinys.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Į salotinę ar bet kokį kitą dubenį sudėkite pjaustytus kopūstus, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Tada sutrinkite kopūstus rankomis, kad jie būtų minkštesni. Tada į salotinę sudėkite kukurūzus ir bazilikus, gerai išmaišykite. Į salotas sudėkite žuvį ir užpilkite padažu, dar kartą išmaišykite.
Kategorijos