Publikavimo data: 2024-03-24
Salotos "Švelnumas" su konservuotomis pupelėmis ir džiovintomis slyvomis
Šiandien salotos "Švelnumas" yra beveik visų Rusijos restoranų ir kavinių valgiaraščiuose su įvairiais variantais. Klasikinis patiekalo receptas nuolat keičiasi. Originale salotos gaminamos iš virtos vištienos. Šį produktą galima lengvai pakeisti konservuotomis pupelėmis. Tokiu atveju garsiųjų salotų skonis "suskambės" naujai. Dėl pupelių ir grybų derinio patiekalas tampa sotus. O sudėtyje esančios džiovintos slyvos suteikia jam saldaus ir pikantiško švelnumo.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus ir grybus. Pievagrybius supjaustykite ketvirčiais, svogūną - kubeliais. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps permatomi. Į svogūnus sudėkite grybus, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos visas skystis.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Slyvas ir agurką supjaustykite kubeliais. Iš konservuotų pupelių nusausinkite skystį. Susmulkinkite krapus.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Į dubenį įdėkite serviravimo žiedą. Į jį sudėkite grybus ir svogūnus, tada pupeles. Padarykite majonezo tinklelį. Sudėkite šviežią agurką, užpilkite majonezu. Tada išdėliokite džiovintas slyvas, aptepkite majonezo sluoksniu. Dėkite salotas į šaldytuvą 1 valandai. Prieš patiekdami nuimkite serviravimo žiedą.
Kategorijos