Publikavimo data: 2024-03-24
Salotos "Švelnumas" žingsnis po žingsnio
Salotos, kuriose naudingas švelnios vištienos krūtinėlės, džiovintų slyvų ir graikinių riešutų derinys, yra labai lengvai paruošiamos. Gaminimo pradžioje stenkitės kuo mažiau sūdyti vištieną, nes druska atima drėgmę. Salotas galite išdėlioti sluoksniais ir patiekti porcijomis mažose salotinėse arba sumaišyti visus ingredientus kartu. Jei džiovintose slyvose jaučiate kartumą, greičiausiai šis produktas yra nekokybiškas. Norėdami pašalinti kartumą, džiovintus vaisius 30 minučių pamirkykite karštame vandenyje.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Įdėkite kiaušinius į puodą su šaltu vandeniu. Virkite juos kietai išvirtus 8-10 minučių nuo tada, kai vanduo užverda. Tada kiaušinius atvėsinkite panardindami į šaltą vandenį, nulupkite. Atskirkite į baltymus ir trynius, smulkiai supjaustykite peiliu arba sutrinkite šakute.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Sudėkite vištienos filė į puodą su vandeniu. Pastatykite ant didelės ugnies ir virkite, kol vanduo užvirs. Tada nukoškite putas skepetaite ir sumažinkite ugnį. Vištieną virkite 25-30 minučių. Likus 10 minučių iki virimo, mėsą pasūdykite. Supjaustykite vištieną nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Pradėkite dėlioti salotų sluoksnius. Į kiekvieną salotinę dėkite po sluoksnį vištienos, jei reikia, pasūdykite. Tada sudėkite džiovintas slyvas ir silikonine mentele arba konditeriniu maišeliu ištepkite sluoksnį majonezu. Sudėkite agurkus ir vėl patepkite majonezu. Iš pradžių sluoksniuokite smulkintus vištienos baltymus, tada trynius. Po to sluoksnį apibarstykite graikiniais riešutais.
Kategorijos