Publikavimo data: 2024-09-17
Salotų pyragas
Salotų pyragas - įspūdingas šventinio stalo patiekalas. Kitaip tokios salotos vadinamos sluoksniuotomis salotomis, o visi užkandžio ingredientai puikiai matomi pjūvyje. Toks paruošimo būdas suteikia galimybę pajusti kiekvieną produktą atskirai. Į patiekalo sudėtį gali įeiti įvairūs produktai - mėsa, daržovės, žolelės, vaisiai. Sluoksniams tepti naudojami majonezo, natūralaus jogurto arba grietinės pagrindo padažai. Papuošimui galima vartoti bet kokias rūgščias uogas arba smulkintus riešutus.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supjaustykite kumpį mažais kubeliais. Šviežius agurkus, pomidorus, ridikėlius ir kiaušinius supjaustykite apvaliomis riekelėmis. Susmulkinkite petražoles. Sumaišykite majonezą, jogurtą ir petražoles. Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite ingredientus sluoksniais. Pirmiausia išdėliokite salotų lapus ir agurkus, aptepkite juos jogurto padažu, tada pomidorus ir kumpį, taip pat aptepkite padažu, ridikėlius ir kiaušinius, tada padažą ir ant viršaus užberkite sūrio.
Kategorijos