Salotų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Salotų pyragas

Salotų pyragas - įspūdingas šventinio stalo patiekalas. Kitaip tokios salotos vadinamos sluoksniuotomis salotomis, o visi užkandžio ingredientai puikiai matomi pjūvyje. Toks paruošimo būdas suteikia galimybę pajusti kiekvieną produktą atskirai. Į patiekalo sudėtį gali įeiti įvairūs produktai - mėsa, daržovės, žolelės, vaisiai. Sluoksniams tepti naudojami majonezo, natūralaus jogurto arba grietinės pagrindo padažai. Papuošimui galima vartoti bet kokias rūgščias uogas arba smulkintus riešutus.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
105 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotų pyragas Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supjaustykite kumpį mažais kubeliais. Šviežius agurkus, pomidorus, ridikėlius ir kiaušinius supjaustykite apvaliomis riekelėmis. Susmulkinkite petražoles. Sumaišykite majonezą, jogurtą ir petražoles. Sutarkuokite sūrį.

Žingsnis 2

Salotų pyragas Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite ingredientus sluoksniais. Pirmiausia išdėliokite salotų lapus ir agurkus, aptepkite juos jogurto padažu, tada pomidorus ir kumpį, taip pat aptepkite padažu, ridikėlius ir kiaušinius, tada padažą ir ant viršaus užberkite sūrio.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos