Publikavimo data: 2024-09-17
Salotų pyragas iš blynų su žuvimi ir sviesto kremu
Salotų tortas iš blynų su žuvimi ir grietinėle nesukels sunkumų ruošiant, jei naudosite receptą su nuotraukomis. Grietinėlę gaminkite iš minkšto kreminio sūrio - rikotos, maskarponės arba varškės. Pirkdami pastarąjį atkreipkite dėmesį į sudėtį, kurioje turi būti varškės, grietinėlės, pieno miltelių, druskos ir raugo. Varškėje gausu kalcio, fosforo ir B grupės vitaminų, tačiau dėl didelio riebalų kiekio ji nerekomenduojama žmonėms, kurių cholesterolio kiekis padidėjęs.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi, išplakite, tada supilkite pieną ir miltus. Gerai išplakite ir supilkite augalinį aliejų. Palikite 15-20 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi. Šaukštu supilkite tešlą ir paskirstykite ją po paviršių. Kepkite 2-3 minutes iš abiejų pusių ant mažos ugnies. Leiskite jiems atvėsti. Pyragui reikės 8-10 blynų.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Minkštą sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su grietine. Sudėkite žoleles, nedidelį kiekį palikite papuošimui. Vėl sumaišykite.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Lašišos griežinėlius dėkite tarp blynų ir aptepkite juos kremu. Paskutinį blyną aptepkite sūrio mišiniu, pabarstykite krapais ir papuoškite keliais lašišos griežinėliais.
Kategorijos