Publikavimo data: 2024-06-24
Salotų pyragas su grybais
Prieš ruošiant šias salotas verta pasirinkti gerus marinuotus grybus, taip pat atkreipti dėmesį į abrikosų mirkymo procesą. Juos reikėtų pusvalandį mirkyti kambario temperatūros vandenyje ir gerai nuplauti. Neperliekite abrikosų verdančiu vandeniu - taip bus prarastos visos naudingosios medžiagos. O jų yra daug: šiuose džiovintuose vaisiuose yra kalcio, magnio ir geležies, kurie stiprina kaulus ir imunitetą. O abrikosuose esančios skaidulos normalizuoja virškinamojo trakto veiklą ir skatina toksinų bei toksinų šalinimą, valo kepenis.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Abrikosus ir vištieną supjaustykite griežinėliais. Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Baltymus, trynius ir sūrį sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkos. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir krapus.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite grybus į lėkštės vidurį kepurėlėmis į apačią. Aplink išdėliokite susmulkintas žoleles, o kitame rate - tarkuotus trynius. Tada išdėliokite salotų sluoksnius tokia tvarka: baltymų, abrikosų, vištienos ir sūrio sluoksnis, kiekvieną sluoksnį sandariai užtepdami majonezu. Uždenkite salotas tokio pat dydžio lėkšte, apverskite salotas ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Kategorijos