Salotų pyragas su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Salotų pyragas su grybais

Prieš ruošiant šias salotas verta pasirinkti gerus marinuotus grybus, taip pat atkreipti dėmesį į abrikosų mirkymo procesą. Juos reikėtų pusvalandį mirkyti kambario temperatūros vandenyje ir gerai nuplauti. Neperliekite abrikosų verdančiu vandeniu - taip bus prarastos visos naudingosios medžiagos. O jų yra daug: šiuose džiovintuose vaisiuose yra kalcio, magnio ir geležies, kurie stiprina kaulus ir imunitetą. O abrikosuose esančios skaidulos normalizuoja virškinamojo trakto veiklą ir skatina toksinų bei toksinų šalinimą, valo kepenis.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
136 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotų pyragas su grybais Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Abrikosus ir vištieną supjaustykite griežinėliais. Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Baltymus, trynius ir sūrį sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkos. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir krapus.

Žingsnis 2

Salotų pyragas su grybais Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite grybus į lėkštės vidurį kepurėlėmis į apačią. Aplink išdėliokite susmulkintas žoleles, o kitame rate - tarkuotus trynius. Tada išdėliokite salotų sluoksnius tokia tvarka: baltymų, abrikosų, vištienos ir sūrio sluoksnis, kiekvieną sluoksnį sandariai užtepdami majonezu. Uždenkite salotas tokio pat dydžio lėkšte, apverskite salotas ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos