Publikavimo data: 2024-06-24
Salotų pyragas su vištiena ir grybais
Iš grybų su vištiena ir daržovėmis galima paruošti neįprastą salotų pyragą. Gražiam grybų sluoksniui reikės sveikų marinuotų grybų. Nuo konservuotų jie skiriasi sudėtimi, kurioje, be grybų, acto, druskos ir vandens, dar yra prieskonių ir cukraus. Grybus pirkite stikliniuose indeliuose: taip grybus bus galima apžiūrėti ir jie neturės metalo skonio. Patys grybai turi būti maži, o sūrymas - skaidrus.
Žingsnis 1
Iškepkite vištieną. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi. Pasūdykite ir papipirinkite filė ir sudėkite į keptuvę. Kepkite ant didelės ugnies 3-4 minutes, kol apskrus. Leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Surinkite salotų pyragą. Apskritą formą išklokite maistine plėvele. Formos dugną išklokite nesmulkintais grybais kepurėlėmis žemyn. Užpilkite smulkintais žaliaisiais svogūnais. Išdėliokite morkas, pabarstykite druska, pipirais ir ištepkite majonezu. Dėkite sluoksnį vištienos, tada agurkų ir kukurūzų. Aptepkite padažu. Tada paskirstykite griežinėliais supjaustytus kiaušinius ir majonezą. Paskutiniu sluoksniu dėkite bulves su padažu.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas patiekti. Paruoštą indą uždenkite folija ir įdėkite į šaldytuvą 7 valandoms. Po to nuimkite foliją, uždenkite dideliu plokščiu indu ir atsargiai apverskite, nuimkite formą ir foliją.
Kategorijos