Publikavimo data: 2024-09-17
Salotų pyrago užkandis
Užkandžių salotų pyragas iš pitos duonos, vištienos ir sūrio yra sotus daržovių patiekalų priedas. Padažui-užkandžiui reikės riebios tirštos grietinės, kuri kaitinama nesukietėja. Kokybiškos grietinės sudėtyje turi būti tik grietinėlė, pienas ir užkandis. Produkto nereikėtų pasterizuoti ar sterilizuoti - taip žūsta naudingi mikroorganizmai. Galiojimo laikas - 7-14 dienų.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į paruoštą keptuvę supilkite susmulkintą svogūną ir kepkite 2-3 minutes, kol jis taps auksinis. Sumaišykite su smulkintu česnaku. Kepkite dar 3 minutes. Į svogūnus ir česnakus sudėkite pomidorų pastą ir troškinkite 1-2 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir paprika. Sudėkite grietinę ir troškinkite dar 2 minutes. Sudėkite vištieną, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Suformuokite ir paruoškite užkandžių pyragą. Ištepkite formą aliejumi, išdėliokite pitos lakštą, įdėkite šiek tiek įdaro ir tarkuoto sūrio. Ant viršaus uždėkite kitą lakštą, užpilkite padažu ir sūriu. Veiksmus pakartokite su visais pitos lakštais. Viršutinį patepkite trupučiu augalinio aliejaus ir 15-20 min. pašaukite į vidurinę orkaitės dalį.
Kategorijos