Šaltai rūkyta skumbrė be rūkyklos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Šaltai rūkyta skumbrė be rūkyklos

Rūkytoje skumbrėje yra tiek pat vitaminų ir aminorūgščių, kiek ir šviežioje skumbrėje. Joje yra didelė vitaminų A, E, D koncentracija. Iš organizmui būtinų mikroelementų yra jodo, kalcio ir magnio. Šaltai rūkyta skumbrė išsaugo daugiau naudingų medžiagų nei karštai rūkyta. Ji gerina skrandžio veiklą, didina hemoglobino kiekį kraujyje ir normalizuoja cholesterolio kiekį.
Gaminimo laikas
4490 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
80 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.79/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šaltai rūkyta skumbrė be rūkyklos Žingsnis 1
Išvirkite svogūnų lukštus. Užvirinkite vandenį. Svogūnų lukštus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite lukštus į verdantį vandenį ir virkite juos ant silpnos ugnies 5 minutes. Tada leiskite dar 10 minučių pavirti. Nuovirą perkoškite per sietelį.

Žingsnis 2

Šaltai rūkyta skumbrė be rūkyklos Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į vandenį, nusunktą nuo lukštų, įberkite druskos ir cukraus. Užvirinkite skystį ir išjunkite. Sudėkite užplikytą arbatą, pipirus ir lauro lapą. Uždenkite dangčiu ir palikite marinatą atvėsti. Po to į jį įpilkite skystų dūmų. Marinatą supilkite į platų indą.

Žingsnis 3

Šaltai rūkyta skumbrė be rūkyklos Žingsnis 3
Marinuokite žuvį. Išvalytą skumbrę sudėkite į marinatą. Ant viršaus uždėkite lėkštę ir nedidelį presą. Palikite žuvį vėsioje vietoje 3 dienoms. Retkarčiais skumbrę apverskite, kad ji tolygiai pasūdytų ir nusidažytų. Po 3 dienų ištraukite žuvį iš marinato, nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu ir pakabinkite už uodegos su kabliuku. Palikite ją 2 val., kad ji vėstų ir nuvarvėtų skystis. Tada skumbrės paviršių lengvai įtrinkite saulėgrąžų aliejumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos