Publikavimo data: 2024-05-25
Šaltai rūkyta skumbrė be rūkyklos
Rūkytoje skumbrėje yra tiek pat vitaminų ir aminorūgščių, kiek ir šviežioje skumbrėje. Joje yra didelė vitaminų A, E, D koncentracija. Iš organizmui būtinų mikroelementų yra jodo, kalcio ir magnio. Šaltai rūkyta skumbrė išsaugo daugiau naudingų medžiagų nei karštai rūkyta. Ji gerina skrandžio veiklą, didina hemoglobino kiekį kraujyje ir normalizuoja cholesterolio kiekį.
Žingsnis 1
Išvirkite svogūnų lukštus. Užvirinkite vandenį. Svogūnų lukštus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite lukštus į verdantį vandenį ir virkite juos ant silpnos ugnies 5 minutes. Tada leiskite dar 10 minučių pavirti. Nuovirą perkoškite per sietelį.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į vandenį, nusunktą nuo lukštų, įberkite druskos ir cukraus. Užvirinkite skystį ir išjunkite. Sudėkite užplikytą arbatą, pipirus ir lauro lapą. Uždenkite dangčiu ir palikite marinatą atvėsti. Po to į jį įpilkite skystų dūmų. Marinatą supilkite į platų indą.
Žingsnis 3
Marinuokite žuvį. Išvalytą skumbrę sudėkite į marinatą. Ant viršaus uždėkite lėkštę ir nedidelį presą. Palikite žuvį vėsioje vietoje 3 dienoms. Retkarčiais skumbrę apverskite, kad ji tolygiai pasūdytų ir nusidažytų. Po 3 dienų ištraukite žuvį iš marinato, nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu ir pakabinkite už uodegos su kabliuku. Palikite ją 2 val., kad ji vėstų ir nuvarvėtų skystis. Tada skumbrės paviršių lengvai įtrinkite saulėgrąžų aliejumi.
Kategorijos