Publikavimo data: 2025-08-19
Šaltas širdies pyragas
Kaip malonu karštą vasaros dieną valgyti atšaldytą, švelnų želė pyrago gabalėlį. "Šaltos širdies" torte saldus, minkštas šviežios varškės ir kondensuoto pieno pagrindas su lengvu vanilės prieskoniu puikiai dera su nepakartojamo citrusinio skonio mandarinų gabalėliais ir aromatinga aviečių rūgštele. Šis pyragas ne tik skanus, lengvas, bet ir labai sveikas.
Žingsnis 1
Supilkite želatiną į samtelį, supilkite pieną ir palikite 10 minučių išbrinkti. Nuo nuluptų mandarinų pašalinkite baltą plėvelę, padalykite juos skiltelėmis ir perpjaukite per pusę. Paimkite gilų dubenį, sudėkite į jį varškę, supilkite kondensuotą pieną ir išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Dėkite ąsotį su išbrinkusia želatina ant silpnos ugnies ir nuolat maišykite, kol želatina ištirps (neužvirkite!). Ištirpintą želatiną supilkite į varškės masę, sudėkite mandarinų gabalėlius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Uždenkite torto formą maistine plėvele, supilkite į ją masę, išlyginkite ir 2-3 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Perkelkite pyragą į lėkštę, nuimkite maistinę plėvelę.
Kategorijos