Publikavimo data: 2024-09-14
Šaltas sūrio pyragas su juodaisiais serbentais
Naudingas ir skanus desertas, dėl kurio net prie šventinio stalo negalėsite atsisakyti tinkamos mitybos.
Žingsnis 1
Sumaišykite birius pagrindo ingredientus (kvietinius miltus, migdolų miltus, druską ir cukraus pudrą). Tada sumaišykite juos su sviestu, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą tolygiai paskleidę formoje, padarydami dugną ir šonus, tešlą su forma 15-20 min. perkelkite į šaldytuvą. Tešla turi atvėsti. Tada 20 minučių kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 2
Į puodą suberkite serbentus, cukrų, išmaišykite, įpilkite vandens ir užvirinkite. Tada sudėkite iš anksto išmirkytą želatiną ir maišykite, kol ištirps. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite sūrio kremo masę. Į dubenį supilkite 33 % konditerinio kremo, suberkite cukraus pudrą ir plakite plaktuvu iki vientisos ir tirštos masės. Tada sudėkite rikotos sūrį ir dar kartą išmaišykite silikonine mentele. Tada sudėkite serbentus ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Ant iškepusios plutos tolygiai paskirstykite juodųjų serbentų sūrio mišinį ir 1,5 valandos palaikykite šaldytuve, kol sūrio pyragas sustings.
Žingsnis 5
Paruoštą pyragą apibarstykite kakavos milteliais, šokolado drožlėmis ir padalykite į 10 dalių. Papuoškite mėlynėmis.
Kategorijos