Publikavimo data: 2025-08-18
Šaltasis užkandis iš šparaginių pupelių ir briuselinių kopūstų
Šis Briuselio kopūstų ir šparaginių pupelių patiekalas - tai puikios lengvos salotos ir užkandis šventiniam stalui ar šeimos vakarienei. Gaminimo procesas trunka ne ilgiau kaip 20 minučių. Patiekalui būdingas skonis ir sodrumas dėl prieskonių, o visos daržovės puikiai dera tarpusavyje.
Žingsnis 1
Išmirkytus grybus nusausinkite, 15 minučių pavirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite gabalėliais. Kopūstus perpjaukite per pusę. Jei norite, pupeles galima blanširuoti 3-5 min.
Žingsnis 2
Visus paruoštus ingredientus sumaišykite giliame dubenyje. Paruoškite padažą. Sumaišykite augalinį aliejų, actą, cukrų, druską ir maltus juoduosius pipirus. Užpilkite salotas. Palikite pastovėti 2-3 valandas ir patiekite.
Kategorijos