Publikavimo data: 2024-06-23
Šaltojo proceso marcipanas
Marcipanas yra europietiškas skanėstas, gaminamas iš maltų migdolų ir cukraus pudros (arba cukraus sirupo). Marcipanas yra plastiška, šviesiai smėlio spalvos masė. Vokietijoje, Norvegijoje ir Olandijoje marcipanas tradiciškai gaminamas per Kalėdas. Dažnai į marcipaną dedama įvairių dažiklių, kad jis įgautų spalvą. Marcipanas labai gerai tinka įvairioms konditerinėms figūroms ir net skulptūroms kurti. Pateikiame paprastą receptą, kaip pasigaminti marcipaną vos per 5 minutes!
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, cukraus pudrą ir vandenį. Viską gerai išmaišykite. Turėtumėte gauti elastingą, vientisą masę.
Žingsnis 2
Mišinį išminkykite rankomis ir suformuokite formą.
Žingsnis 3
Patiekite marcipaną pabarstę cukraus pudra. Arba suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. Paruošta.
Kategorijos