Publikavimo data: 2025-08-17
Šampano želė su mandarinais
Neapsiribokite tradiciniais šventiniais gėrimais. Pabandykite jų įmaišyti į vaisių drebučius, taip praturtinsite jų aromatą ir skonį. Laikydamiesi paprasto recepto, panardinkite privalomą naujametinio stalo patiekalą į puikų saldumą ir nustebinkite savo svečius natūraliu produktu. Paprastas desertas patrauks visų dėmesį, kai svečiai vietoj stiklinių pamatys mažus akvariumus, kuriuose mandarinų griežinėliai plaukios kaip tikros auksinės žuvelės. Sugalvokite norą!
Žingsnis 1
Paruoštą želatiną užpilkite šaltu vandeniu santykiu 1:2 ir palikite išbrinkti. Tada supilkite šampaną, palaukę, kol jis išleis dujas.
Žingsnis 2
Kol želatina brinksta, nulupkite mandariną griežinėliais.
Žingsnis 3
Kad būtų saldesnis, likusį šampaną sumaišykite su cukrumi ir kelias minutes pavirkite puode ant silpnos ugnies, kad cukrus ištirptų. Gautą mišinį supilkite į želatiną ir išmaišykite. Supilkite vaisius į stiklines ir užpilkite jas būsima želė. Padėkite stiklines į šaldytuvą porai valandų, kol skystis sukietės.
Kategorijos