Publikavimo data: 2024-06-15
Šampano želė su svarainiais
Alkoholio želė - tai drąsi "suaugusiųjų" deserto versija, kurią galima paruošti kaip neįprastą skanėstą bet kokiam vakarėliui. Dažnai želė gaminama iš raudonojo vyno, tačiau jai gaminti galima naudoti ir šampaną. Tokią želė galima papildyti šviežiomis uogomis ar vaisiais - pavyzdžiui, prie šampano tiks paprasčiausi svarainiai. Saldžiarūgščių ir šiek tiek aitrių svarainių gabalėliai suteiks šampano želė originalumo ir atgaivins subtilų desertą.
Žingsnis 1
Praskieskite želatiną. Į nedidelį dubenėlį įpilkite 3 valgomuosius šaukštus šampano ir supilkite į jį želatiną. Palikite želatiną 10-15 min. išbrinkti, tada ištirpinkite vandens vonelėje nuolat maišydami. Likusį šampaną supilkite į puodą, suberkite cukrų ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Maišykite, kad cukrus ištirptų, ir supilkite atskiestą želatiną į šampaną. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite svarainių želė. Supjaustykite svarainius mažais kubeliais ir po lygiai sudėkite į tris kremzles. Užpilkite svarainius šampanu ir želatina, šiek tiek atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms sustingti.
Kategorijos