Publikavimo data: 2024-06-12
Sardinės su ryžiais
Žuvies konservų turi beveik kiekviena namų šeimininkė. Iš jų galima lengvai ir greitai paruošti įvairių patiekalų, kai svečiai tiesiog ant slenksčio. Žuvies konservai naudojami kartu su pita duona, dedami į sriubą, taip pat iš jų gaminamos salotos. Pastariesiems patiekalų variantams konservuotos sardinės puikiai tinka. Į ją pridėję virto kiaušinio ir ryžių, gausite sočias ir skanias salotas. Tokį patiekalą galima ruošti ir kasdienei vakarienei, ir šventinei puotai.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius, užpilkite 500 ml vandens, pagal skonį pasūdykite ir uždenkite. Užvirinkite vandenį ir sumažinkite ugnį. Virkite kruopas 20-25 minutes.
Žingsnis 2
Kol ryžiai verda, paruoškite kitus ingredientus. Smulkiai supjaustykite žoleles, svogūnus ir kiaušinius. Rankomis sutrinkite sardines.
Žingsnis 3
Į salotinę sudėkite sardines, kiaušinius, svogūnus, virtus ryžius, žoleles ir majonezą. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 4
Gerai išmaišykite salotas.
Žingsnis 5
Patiekite paruoštas salotas į stalą, papuoštas žaliaisiais svogūnais ir prieskoniais.
Kategorijos