Publikavimo data: 2025-08-18
Saulėje džiovinti pomidorai
Labai skanus užkandis arba sumuštinio ingredientas, kurio gamyba reikalauja nedaug pastangų.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite pomidorus, perpjaukite juos pusiau ir paskleiskite ant servetėlių, kad susigertų drėgmė.
Žingsnis 2
Sumaišykite po pusę arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų (norėdami intensyvesnio skonio - po arbatinį šaukštelį), įberkite šaukštą bet kokių prieskonių pagal skonį, aš naudojau Provanso žoleles. Viską gerai išmaišykite ir plonu sluoksniu užbarstykite ant pomidorų. Principas standartinis, kuo daugiau, tuo intensyvesnis skonis.
Žingsnis 3
Sudėkite pomidorus ant dehidratoriaus padėklų pjautine puse į viršų. Džiovinkite pomidorus 8-10 valandų, kol jie visiškai išdžius.
Žingsnis 4
Taip atrodo džiovinti pomidorai.
Žingsnis 5
Kurį laiką juos laikiau šioje sausoje versijoje. Paskutiniam etapui reikia sterilizuoto stiklainio su dangteliu. Puode įkaitinkite stiklinę alyvuogių aliejaus, bet neužvirinkite. Į stiklainį dėkite sluoksnį pomidorų, 1-2 skilteles česnako, supilkite aliejų, pakartokite kelis kartus (tiek sluoksnių, kiek užtenka pomidorų). Uždarykite stiklainį ir laikykite vėsioje vietoje. Po poros savaičių pomidorai bus tinkami valgyti.
Kategorijos