Saulėje džiovinti pomidorai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Saulėje džiovinti pomidorai

Labai skanus užkandis arba sumuštinio ingredientas, kurio gamyba reikalauja nedaug pastangų.
Gaminimo laikas
600 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
30 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Saulėje džiovinti pomidorai Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite pomidorus, perpjaukite juos pusiau ir paskleiskite ant servetėlių, kad susigertų drėgmė.

Žingsnis 2

Saulėje džiovinti pomidorai Žingsnis 2
Sumaišykite po pusę arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų (norėdami intensyvesnio skonio - po arbatinį šaukštelį), įberkite šaukštą bet kokių prieskonių pagal skonį, aš naudojau Provanso žoleles. Viską gerai išmaišykite ir plonu sluoksniu užbarstykite ant pomidorų. Principas standartinis, kuo daugiau, tuo intensyvesnis skonis.

Žingsnis 3

Saulėje džiovinti pomidorai Žingsnis 3
Sudėkite pomidorus ant dehidratoriaus padėklų pjautine puse į viršų. Džiovinkite pomidorus 8-10 valandų, kol jie visiškai išdžius.

Žingsnis 4

Saulėje džiovinti pomidorai Žingsnis 4
Taip atrodo džiovinti pomidorai.

Žingsnis 5

Saulėje džiovinti pomidorai Žingsnis 5
Kurį laiką juos laikiau šioje sausoje versijoje. Paskutiniam etapui reikia sterilizuoto stiklainio su dangteliu. Puode įkaitinkite stiklinę alyvuogių aliejaus, bet neužvirinkite. Į stiklainį dėkite sluoksnį pomidorų, 1-2 skilteles česnako, supilkite aliejų, pakartokite kelis kartus (tiek sluoksnių, kiek užtenka pomidorų). Uždarykite stiklainį ir laikykite vėsioje vietoje. Po poros savaičių pomidorai bus tinkami valgyti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, agurkų sezonas, česnakų sezonas, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos