Saulėje džiovinti pomidorai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Saulėje džiovinti pomidorai

Nedaugelis žmonių gali atsispirti saulėje džiovintiems pomidorams. Jie yra puikus užkandis ar priedas prie kai kurių patiekalų, o receptas yra paprastas, bet reikalaujantis daug laiko.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
16 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.3/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Saulėje džiovinti pomidorai Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus. Perpjaukite per pusę ir pašalinkite kotelius. Minkštimą galima išimti, kad greičiau nuvarvėtų, arba palikti.

Žingsnis 2

Saulėje džiovinti pomidorai Žingsnis 2
Perpjautus pomidorus sandariai sudėkite (daržovės gerokai susitrauks) ant pergamentu išklotos kepimo skardos pjautine puse į viršų. Pomidorus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir prieskoniais, ant viršaus uždėkite česnako skilteles.

Žingsnis 3

Dėkite skardą su pomidorais į 100 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 1 valandą konvekciniu režimu, tada sumažinkite temperatūrą iki 80 °C ir kepkite dar maždaug 5 valandas (kepimo laikas priklauso nuo pomidorų minkštumo, laikas gali skirtis, patikrinkite šakute). Periodiškai atidarykite orkaitės dureles, kad išsiskirtų drėgmė.

Žingsnis 4

Tada pomidorus sandariai sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užpilkite karštu (bet ne verdančiu) aliejumi. Dėkite stiklainius į šaldytuvą kelioms valandoms, geriausia 24 valandoms, kad pomidorai prisitrauktų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, agurkų sezonas, česnakų sezonas, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos