Publikavimo data: 2025-08-20
Saulėje džiovinti pomidorai
Nedaugelis žmonių gali atsispirti saulėje džiovintiems pomidorams. Jie yra puikus užkandis ar priedas prie kai kurių patiekalų, o receptas yra paprastas, bet reikalaujantis daug laiko.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus. Perpjaukite per pusę ir pašalinkite kotelius. Minkštimą galima išimti, kad greičiau nuvarvėtų, arba palikti.
Žingsnis 2
Perpjautus pomidorus sandariai sudėkite (daržovės gerokai susitrauks) ant pergamentu išklotos kepimo skardos pjautine puse į viršų. Pomidorus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir prieskoniais, ant viršaus uždėkite česnako skilteles.
Žingsnis 3
Dėkite skardą su pomidorais į 100 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 1 valandą konvekciniu režimu, tada sumažinkite temperatūrą iki 80 °C ir kepkite dar maždaug 5 valandas (kepimo laikas priklauso nuo pomidorų minkštumo, laikas gali skirtis, patikrinkite šakute). Periodiškai atidarykite orkaitės dureles, kad išsiskirtų drėgmė.
Žingsnis 4
Tada pomidorus sandariai sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užpilkite karštu (bet ne verdančiu) aliejumi. Dėkite stiklainius į šaldytuvą kelioms valandoms, geriausia 24 valandoms, kad pomidorai prisitrauktų.
Kategorijos