Publikavimo data: 2024-09-14
Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje orkaitėje
Labai skanūs saulėje džiovinti pomidorai būna tokie pat geri kaip ir pirktiniai. Juos geriau laikyti šaldytuve.
Žingsnis 1
Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite šerdį. Galite džiovinti pomidorus be šerdies, tačiau tai užtruks ilgiau.
Žingsnis 2
Pomidorus sudėkite ant pergamento ant kepimo skardos arba ant grotelių. Sudėkite česnakus. Pabarstykite šiek tiek druskos ir Provanso žolelių (šiek tiek, nes reikės pridėti daugiau prieskonių).
Žingsnis 3
Džiovinkite apie 5 valandas 80 °C temperatūroje. Šiek tiek praverkite orkaitės dureles, kad drėgmė pasišalintų. Periodiškai tikrinkite, nes kai kurie pomidorai anksčiau ar vėliau išdžius. Neperdžiovinkite jų per daug, kad jie netaptų juodi.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite druską, cukrų ir žoleles. Kai pomidorai bus paruošti, išimkite juos ir sudėkite į iš anksto paruoštus sterilizuotus stiklainius. Juos sandariai sudėkite ir kiekvieną sluoksnį apibarstykite paruoštu prieskonių mišiniu.
Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite aliejų (saulėgrąžų arba alyvuogių, pagal skonį). Kaitinkite, bet neužvirkite. Supilkite aliejų ant stiklainiuose esančių pomidorų. Palikite juos brinkti 2 savaites.
Kategorijos