Saulėta lašiša, kepta su krevetėmis grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Saulėta lašiša, kepta su krevetėmis grietinėlės padaže

Ryškią saulėtą spalvą lašišai šiame recepte suteikia ingredientai, su kuriais ji ruošiama: oranžinės morkos, grietinėlės padažas, raudonieji pipirai. Patiekalas išties gaunasi įmantrus ir gražus. Skonis taip pat nepriekaištingas, nes ši žuvis mėgstama tarp savo giminaičių, o krevetės tik sustiprina subtilų patiekalo aromatą. Apskritai patiekalas nereikalauja daug laiko ir pastangų.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Saulėta lašiša, kepta su krevetėmis grietinėlės padaže Žingsnis 1
Ištepkite formą augaliniu aliejumi. Supjaustykite morkas mažais griežinėliais, apkepkite jas keptuvėje ir sudėkite į formą. Apkepkite kubeliais supjaustytą svogūną ir sudėkite į kitą sluoksnį. Tada kubeliais supjaustykite ir apkepkite paprikas ir sudėkite ant svogūnų. Lašišą supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite ant paprikų, tada - krevetes.

Žingsnis 2

Saulėta lašiša, kepta su krevetėmis grietinėlės padaže Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlės padažą lašišai. Pašildykite grietinėlę ir po vieną į ją suberkite miltus, sviestą, druską, pipirus, jūros gėrybių prieskonius ir Provanso žoleles. Maišykite, kol padažas pradės tirštėti.

Žingsnis 3

Saulėta lašiša, kepta su krevetėmis grietinėlės padaže Žingsnis 3
Žuvį ir krevetes užpilkite padažu. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio ir uždenkite folija. Kepkite 20-30 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tada nuimkite foliją ir 10 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos