Publikavimo data: 2024-06-16
Saulėta lašiša, kepta su krevetėmis grietinėlės padaže
Ryškią saulėtą spalvą lašišai šiame recepte suteikia ingredientai, su kuriais ji ruošiama: oranžinės morkos, grietinėlės padažas, raudonieji pipirai. Patiekalas išties gaunasi įmantrus ir gražus. Skonis taip pat nepriekaištingas, nes ši žuvis mėgstama tarp savo giminaičių, o krevetės tik sustiprina subtilų patiekalo aromatą. Apskritai patiekalas nereikalauja daug laiko ir pastangų.
Žingsnis 1
Ištepkite formą augaliniu aliejumi. Supjaustykite morkas mažais griežinėliais, apkepkite jas keptuvėje ir sudėkite į formą. Apkepkite kubeliais supjaustytą svogūną ir sudėkite į kitą sluoksnį. Tada kubeliais supjaustykite ir apkepkite paprikas ir sudėkite ant svogūnų. Lašišą supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite ant paprikų, tada - krevetes.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlės padažą lašišai. Pašildykite grietinėlę ir po vieną į ją suberkite miltus, sviestą, druską, pipirus, jūros gėrybių prieskonius ir Provanso žoleles. Maišykite, kol padažas pradės tirštėti.
Žingsnis 3
Žuvį ir krevetes užpilkite padažu. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio ir uždenkite folija. Kepkite 20-30 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tada nuimkite foliją ir 10 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos