Sausai sūdyta rausvoji lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Sausai sūdyta rausvoji lašiša

Sūdytą žuvį galima valgyti iš karto arba užšaldyti. Užšaldžius ji nepraranda skonio.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (39 bal.)

Žingsnis 1

Atšildykite šaldytą žuvį, bet ne iki galo, kad būtų galima lengvai išimti vidų. Nelupkite žvynų ir žuvies neplaukite. Nupjaukite galvą ir pelekus bei išvalykite visą vidų.

Žingsnis 2

Sausai sūdyta rausvoji lašiša Žingsnis 2
Perpjaukite žuvį išilgai keteros ir išimkite kaulus. Nušluostykite servetėlėmis, kad pašalintumėte vandens perteklių.

Žingsnis 3

Sumaišykite 1,5 valgomojo šaukšto rupios jūros druskos ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Šis kiekis skirtas vienai vidutinio dydžio žuviai, jei turite 2 žuvis, kiekį padvigubinkite.

Žingsnis 4

Sausai sūdyta rausvoji lašiša Žingsnis 4
Įmerkite žuvį į druską iš abiejų pusių ir truputį pakratykite.

Žingsnis 5

Sausai sūdyta rausvoji lašiša Žingsnis 5
Dėkite į gilią kepimo skardą 3 valandoms, vieną skardos pusę kažkuo uždenkite, kad nutekėtų visa drėgmė. Padėkite į vėsią vietą.

Žingsnis 6

Po maždaug 4 valandų, kai visas skystis nubėgs, padėkite ant grotelių, kad žuvis išdžiūtų.

Žingsnis 7

Sausai sūdyta rausvoji lašiša Žingsnis 7
Po 24 valandų žuvį ištepkite brendžio ir medaus mišiniu (santykiu 1 valgomasis šaukštas ir 1 valgomasis šaukštas) ir palikite dar 3 valandoms.

Žingsnis 8

Po 3 valandų žuvis bus paruošta, ją galima pjaustyti griežinėliais, prieš tai pašalinus odą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos