Publikavimo data: 2025-08-19
Sausai sūdyta rausvoji lašiša
Sūdytą žuvį galima valgyti iš karto arba užšaldyti. Užšaldžius ji nepraranda skonio.
Žingsnis 1
Atšildykite šaldytą žuvį, bet ne iki galo, kad būtų galima lengvai išimti vidų. Nelupkite žvynų ir žuvies neplaukite. Nupjaukite galvą ir pelekus bei išvalykite visą vidų.
Žingsnis 2
Perpjaukite žuvį išilgai keteros ir išimkite kaulus. Nušluostykite servetėlėmis, kad pašalintumėte vandens perteklių.
Žingsnis 3
Sumaišykite 1,5 valgomojo šaukšto rupios jūros druskos ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Šis kiekis skirtas vienai vidutinio dydžio žuviai, jei turite 2 žuvis, kiekį padvigubinkite.
Žingsnis 4
Įmerkite žuvį į druską iš abiejų pusių ir truputį pakratykite.
Žingsnis 5
Dėkite į gilią kepimo skardą 3 valandoms, vieną skardos pusę kažkuo uždenkite, kad nutekėtų visa drėgmė. Padėkite į vėsią vietą.
Žingsnis 6
Po maždaug 4 valandų, kai visas skystis nubėgs, padėkite ant grotelių, kad žuvis išdžiūtų.
Žingsnis 7
Po 24 valandų žuvį ištepkite brendžio ir medaus mišiniu (santykiu 1 valgomasis šaukštas ir 1 valgomasis šaukštas) ir palikite dar 3 valandoms.
Žingsnis 8
Po 3 valandų žuvis bus paruošta, ją galima pjaustyti griežinėliais, prieš tai pašalinus odą.
Kategorijos