Publikavimo data: 2024-04-09
Sausainiai "Minutka" su uogiene
Minutiniai sausainiai su uogiene bus puikus pasirinkimas greitai kepti namuose, kai reikia vaišinti svečius ar šeimą arbata, o laiko skaniam desertui paruošti lieka nedaug. Su šiuo receptu gali susidoroti net pradedančioji šeimininkė. Gaminimo paprastumas ir ingredientų prieinamumas leidžia jį drąsiai įrašyti į savo namų kulinarijos knygą.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite suminkštintą sviestą ir grietinę. Maišytuvu išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į juos įmuškite vištienos kiaušinį ir dar kartą išplakite mišinį mikseriu.
Žingsnis 3
Palaipsniui į dubenį suberkite miltus. Pirmiausia įberkite vieną puodelį, išmaišykite mikseriu, tada nedidelėmis porcijomis suberkite likusius miltus.
Žingsnis 4
Kai tešlą tampa sunku minkyti maišytuvu, padėkite ją ant miltais pabarstyto stalo ir toliau minkykite tešlą rankomis. Tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite į maždaug 5-6 mm pločio lakštą ir supjaustykite 5-6 cm dydžio kvadratėliais.
Žingsnis 6
Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite po šaukštą uogienės. Ji turi būti tiršta, kitaip uogienė išsisklaidys ant kepimo skardos.
Žingsnis 7
Suimkite priešingus kvadrato kraštus ir švelniai suspauskite.
Žingsnis 8
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite sausainius.
Žingsnis 9
Įdėkite kepimo skardą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite sausainius 15-20 minučių.
Kategorijos