Publikavimo data: 2025-08-19
Sausainiai "Širdys" be kiaušinių
Šis receptas - įdomus, malonaus skonio ir lengvai paruošiamas desertas. Sausainiai yra labai sotūs ir sveiki. Į naminio deserto sudėtį įeina daug sveikatai vertingų medžiagų, įskaitant baltymus ir vitaminą H - jaunystės ir grožio šaltinį. Dėl turtingos sudėties sausainius galima ruošti net laikantis sveikos mitybos. O kad būtų dar sveikiau, rekomenduojama naudoti naminę grietinę.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Sviestą sudėkite į gilų dubenį. Į jį supilkite grietinę ir cukrų, tada išplakite mikseriu iki vientisos masės. Į gautą masę suberkite miltus, vaniliną ir kepimo miltelius, kakavą ir kruopščiai išmaišykite. Iš paruoštos masės išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite sausainius. Padėkite tešlą ant darbinio paviršiaus ir iškočiokite į maždaug 5 mm storio sluoksnį. Naudodami konditerinę formą iš tešlos išpjaukite širdeles. Supilkite cukrų ir kakavos miltelius į dubenį ir sumaišykite. Vieną sausainių pusę pamirkykite pabarstukuose ir dėkite ant kepimo skardos. Veiksmus pakartokite su visais sausainiais. Tada kepimo skardą pašaukite į orkaitę. Kepkite sausainius 10-15 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos