Publikavimo data: 2024-03-29
Sausainiai su džemu
Džeminiai sausainiai, Vienos sausainiai arba tarkuotas pyragas - tai traški smėlio tešla su saldžiu džemo sluoksniu. Smėlio tešla yra viena iš lengviausiai ir greičiausiai pagaminamų. Klasikiniame recepte naudojamas sviestas, tačiau šioje instrukcijoje ji minkoma su margarinu. Taigi tešla bus tirštesnės konsistencijos. Tokiems sausainiams galite naudoti bet kokią uogienę pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite kiaušinį, cukrų ir sodą. Svarbu, kad maišant ingredientai visiškai ištirptų. Tada sudėkite margariną ir vėl gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į mišinį suberkite miltus ir nuolat maišykite, iš pradžių šaukštu, o kai masė pradės tirštėti - maišykite rankomis, kol susidarys tanki elastinga tešla. Gautą masę padalykite į 2 nelygias dalis - 1/3 ir 2/3 ir, suvynioję į maistinę plėvelę, įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite 2/3 tešlos, tolygiai paskleiskite ją ant popieriaus. Ant viršaus taip pat tolygiai dėkite uogienės sluoksnį. Dabar paimkite 1/3 paruoštos tešlos ir nedideliais suplėšytais gabalėliais sutrupinkite ją per visą kepimo skardos paviršių tiesiai ant uogienės.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite sausainius 30 minučių. Tada padidinkite orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar 5 minutes. Po to sausainius reikia išimti ir atvėsinti. Atvėsusius galite supjaustyti porcijomis.
Kategorijos