Publikavimo data: 2024-04-17
Sausainiai su džemu
Džeminių sausainių receptas žingsnis po žingsnio turi mažą paslaptį. Vietoj cukraus naudojamas cukraus pudra. Jis lengvai ištirpsta. Galite naudoti cukrų, tačiau masę teks šiek tiek ilgiau maišyti plaktuvu. Džemą sausainiams galima ruošti savarankiškai, pavyzdžiui, iš obuolių ar apelsinų. Jei uogienę renkatės parduotuvėje, svarbu prisiminti, kad gera uogienė pasižymi ryškiu natūraliu aromatu, tiršta konsistencija ir sultinga spalva. Skonyje neturėtų dominuoti cukraus sirupo karamelinės natos.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Persijokite miltus ir kepimo miltelius. Dideliame dubenyje išsukite sviestą su cukraus pudra iki kreminės masės. Tai galima daryti mikseriu arba plaktuvu. Įdėkite kiaušinį ir druską ir plaktuvu išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Sumaišykite sausus ingredientus su sviesto mišiniu. Užminkykite elastingą tešlą, suformuokite iš jos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę arba maišelį ir padėkite į šaldytuvą 20-30 minučių. Per šį laiką tešla taps elastingesnė ir šiek tiek tankesnė dėl glitimo.
Žingsnis 3
Suformuokite tešlą į formeles ir paruoškite kepimui. Ant silikoninio kilimėlio arba kepimo popieriaus iškočiokite tešlą 4-5 mm storio sluoksniu. Išpjaukite 5-6 cm skersmens apskritimus arba bet kokią kitą formą. Pusės apskritimų centre išpjaukite nedidelę skylutę. Sudėkite gabalėlius ant kepimo skardos. Prieš dėdami ruošinius į orkaitę, įdėkite juos 15 minučių į šaldiklį. Taip užtikrinsite, kad tešla kepdama neišsiplėstų ir išlaikytų formą.
Žingsnis 4
Įdėkite sausainius į orkaitę ir supilkite uogienę. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10-12 minučių. Paruoštus sausainius atvėsinkite ant grotelių arba popierinio rankšluosčio (kad sausainiai neprakaituotų ir nesudrėktų). Tada sausainius sudėkite su uogiene. Vieną sausainių pusę aptepkite džemu, o viršų uždenkite kita puse su skylute viduryje.
Kategorijos