Publikavimo data: 2025-08-19
Sausainiai su kukurūzų ir ryžių miltais
Smėlio sausainiai yra universalus skanėstas prie arbatos, kavos, pieno ar kakavos. Kepinius galite pasigaminti sveikesnius, jei kvietinius miltus pakeisite kukurūzų arba ryžių miltais. Tokiu atveju konditerijos gaminių puošyba nenumatoma, nes iškepus sausainių paviršiuje gali atsirasti įtrūkimų. Kad būtų daugiau skonio, į sudėtį galite įdėti citrinos arba apelsino žievelės.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą sutrinkite šakute ir sumaišykite su cukrumi. Tada į dubenį įmuškite kiaušinį ir išmaišykite plaktuvu. Atskirame dubenyje sumaišykite dviejų rūšių miltus, cinamoną ir vanilinį cukrų. Miltus įmaišykite į sviestą.
Žingsnis 2
Paruoškite sausainius. Ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos dėkite nedidelius tešlos rutuliukus ir lengvai prispauskite juos delnu. Dėkite sausainius į orkaitę 15 minučių.
Kategorijos