Publikavimo data: 2025-08-17
Sausainiai su spanguolėmis ir baltuoju šokoladu
Sausainiai su rūgščiomis spanguolėmis ir saldžiu baltuoju šokoladu yra švelnūs ir trapūs. Įpilkite pusę valgomojo šaukšto topinambų arba erškėtuogių sirupo, kad tešla būtų minkštesnė. Šį skanų sausainį geriau patiekti su puodeliu juodosios arbatos arba stikline sulčių. O kad desertas būtų dietinis, galite griebtis kelių gudrybių: sviestą galite pakeisti kokosų aliejumi, kvietinius miltus - ryžių arba avižiniais miltais, cukrų - bet kokiu saldikliu, o baltąjį šokoladą - juoduoju karčiuoju šokoladu.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, cukrų, baltąjį šokoladą, sirupą, džiovintas spanguoles ir miltus su kepimo milteliais. Išminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Ištraukite tešlą, suformuokite 12 rutuliukų ir sudėkite ant kepimo skardos. Kiekvieną rutuliuką kryžmai suspauskite šakute. Tada kepimo skardą 20 minučių pašaukite į 175 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos