Publikavimo data: 2025-08-17
Sausainiai su spanguolėmis ir pekano riešutais
Sausainiai su spanguolėmis ir pekano riešutais būna ne tik labai švelnūs, skanūs ir aromatingi, bet ir neįtikėtinai sveiki. Avižinių dribsnių tešla, iš kurios gaminami šie sausainiai, turi mažą paslaptį - ji tampa dar geresnė, jei kurį laiką palaikoma šaldytuve. Pekano riešutus galima pakeisti graikiniais, lazdyno ar migdolų riešutais, o spanguoles - džiovintomis vyšniomis ar sultenėmis, tačiau tai bus kitokie sausainiai. Tešlą galima kepti vientisą, o tada iš dar šiltos plutos išpjauti įvairias formas.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Herkules sumaišykite su miltais, riešutais, vaniliniu ir vaniliniu cukrumi, spanguolėmis, kepimo milteliais ir druska. Atskirai mikseriu išplakite vištos kiaušinį ir sviestą ir sumaišykite su herkules ir riešutų mišiniu. Užminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Atsargiai iškočiokite tešlą kočėlu į lygų, maždaug kvadratinį 0,5-1 cm storio sluoksnį, peiliu supjaustykite kvadratėliais, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos