Publikavimo data: 2024-03-29
Sausainiai su vanile, aguonomis ir cinamonu
Varškės sausainius labai lengva pagaminti. Jie būna labai švelnūs ir minkšti, o kepant orkaitėje varškė nepraranda savo naudingųjų savybių. Jei įdėsite vanilės, aguonų ir cinamono, sausainiai iškeps per kelias minutes.
Žingsnis 1
Paimkite varškę ir pertrinkite ją per sietelį, kad masė taptų vientisa ir be didelių gumuliukų.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite tešlą. Tarkuotą varškę sumaišykite su suminkštintu sviestu, cukrumi ir vanile. Maišykite, kol masė taps vientisa.
Žingsnis 3
Dabar į gautą sviesto ir grietinėlės mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius. Tai darykite palaipsniui, tuo pat metu minkydami tešlą iki elastingos masės. Baigę tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 10 minučių padėkite į šaldiklį.
Žingsnis 4
Pabarstykite darbinį paviršių miltais, išimkite atšaldytą tešlą ir ją iškočiokite. Tešlos plotis turi būti apie 5 mm. Tada formelėmis iš tešlos išpjaukite figūrėles. Tuos pačius veiksmus pakartokite su likusia tešla.
Žingsnis 5
Viename dubenyje sumaišykite cukrų ir aguonas, kitame - cukrų ir cinamoną. Po vieną arbatinį šaukštelį. Atsargiai paskirstykite išpjautas tešlos formeles ant pergamentinio popieriaus paviršiaus ir apibarstykite jas gautais pabarstukais. Dabar galite siųsti jas kepti.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, dėkite sausainius į vidų ir kepkite 15 minučių, kol jie taps auksinės spalvos. Praėjus šiam laikui, išimkite pyragėlius ir leiskite jiems atvėsti.
Kategorijos