Sausainiai su vanile, aguonomis ir cinamonu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Sausainiai su vanile, aguonomis ir cinamonu

Varškės sausainius labai lengva pagaminti. Jie būna labai švelnūs ir minkšti, o kepant orkaitėje varškė nepraranda savo naudingųjų savybių. Jei įdėsite vanilės, aguonų ir cinamono, sausainiai iškeps per kelias minutes.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
377 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
37 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.82/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sausainiai su vanile, aguonomis ir cinamonu Žingsnis 1
Paimkite varškę ir pertrinkite ją per sietelį, kad masė taptų vientisa ir be didelių gumuliukų.

Žingsnis 2

Sausainiai su vanile, aguonomis ir cinamonu Žingsnis 2
Toliau ruoškite tešlą. Tarkuotą varškę sumaišykite su suminkštintu sviestu, cukrumi ir vanile. Maišykite, kol masė taps vientisa.

Žingsnis 3

Sausainiai su vanile, aguonomis ir cinamonu Žingsnis 3
Dabar į gautą sviesto ir grietinėlės mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius. Tai darykite palaipsniui, tuo pat metu minkydami tešlą iki elastingos masės. Baigę tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 10 minučių padėkite į šaldiklį.

Žingsnis 4

Sausainiai su vanile, aguonomis ir cinamonu Žingsnis 4
Pabarstykite darbinį paviršių miltais, išimkite atšaldytą tešlą ir ją iškočiokite. Tešlos plotis turi būti apie 5 mm. Tada formelėmis iš tešlos išpjaukite figūrėles. Tuos pačius veiksmus pakartokite su likusia tešla.

Žingsnis 5

Sausainiai su vanile, aguonomis ir cinamonu Žingsnis 5
Viename dubenyje sumaišykite cukrų ir aguonas, kitame - cukrų ir cinamoną. Po vieną arbatinį šaukštelį. Atsargiai paskirstykite išpjautas tešlos formeles ant pergamentinio popieriaus paviršiaus ir apibarstykite jas gautais pabarstukais. Dabar galite siųsti jas kepti.

Žingsnis 6

Sausainiai su vanile, aguonomis ir cinamonu Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, dėkite sausainius į vidų ir kepkite 15 minučių, kol jie taps auksinės spalvos. Praėjus šiam laikui, išimkite pyragėlius ir leiskite jiems atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos