Sausainių, bananų ir graikinių riešutų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Sausainių, bananų ir graikinių riešutų pyragas

Naminis pyragas be kepimo yra labai patogus patiekalas, jis pasirodo skanus, originalus, ir net paauglys gali susidoroti su jo paruošimu. Į tokio sluoksniuoto šedevro gamybą galite įtraukti visą šeimą. Bus smagu ir net vaikai galės didžiuotis, kad dalyvavo gaminant skanų desertą.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
323 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sausainių, bananų ir graikinių riešutų pyragas Žingsnis 1
Iš pradžių sausainius sutrinkite kočėlu arba trintuvu, kol taps trupiniai. Išplakite grietinę su kakava ir cukrumi iki vientisos masės. Sumaišykite sutrintus sausainius su grietine ir padalykite į 3 porcijas.

Žingsnis 2

Sausainių, bananų ir graikinių riešutų pyragas Žingsnis 2
Į dubenį, išklotą maistine plėvele, dėkite: sausainių ir grietinės mišinį, tada sluoksnį bananų, tada sluoksnį smulkintų riešutų. Dabar pakartokite sluoksnių seką dar kartą. Ant viršaus sudėkite likusius sausainius ir grietinę.

Žingsnis 3

Sausainių, bananų ir graikinių riešutų pyragas Žingsnis 3
Viršutinį sluoksnį išlyginkite ir šiek tiek sutankinkite. Uždenkite būsimą pyragą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms.

Žingsnis 4

Sausainių, bananų ir graikinių riešutų pyragas Žingsnis 4
Tortui papuošti pagaminkite glajų: giliame dubenyje sumaišykite šokolado gabalėlius, grietinėlę, pieną ir cukrų. Pastatykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami išplakite iki vientisos masės.

Žingsnis 5

Sausainių, bananų ir graikinių riešutų pyragas Žingsnis 5
Išimkite paruoštą pyragą iš dubens apversdami jį ant didelio plokščio indo. Nuimkite visą maistinę plėvelę. Padenkite tortą lygiu sluoksniu šiek tiek atvėsusio, bet ne visiškai šalto glaisto. Viršų papuoškite graikinių riešutų branduoliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos