Publikavimo data: 2024-06-09
Sausainių, bananų ir graikinių riešutų pyragas
Naminis pyragas be kepimo yra labai patogus patiekalas, jis pasirodo skanus, originalus, ir net paauglys gali susidoroti su jo paruošimu. Į tokio sluoksniuoto šedevro gamybą galite įtraukti visą šeimą. Bus smagu ir net vaikai galės didžiuotis, kad dalyvavo gaminant skanų desertą.
Žingsnis 1
Iš pradžių sausainius sutrinkite kočėlu arba trintuvu, kol taps trupiniai. Išplakite grietinę su kakava ir cukrumi iki vientisos masės. Sumaišykite sutrintus sausainius su grietine ir padalykite į 3 porcijas.
Žingsnis 2
Į dubenį, išklotą maistine plėvele, dėkite: sausainių ir grietinės mišinį, tada sluoksnį bananų, tada sluoksnį smulkintų riešutų. Dabar pakartokite sluoksnių seką dar kartą. Ant viršaus sudėkite likusius sausainius ir grietinę.
Žingsnis 3
Viršutinį sluoksnį išlyginkite ir šiek tiek sutankinkite. Uždenkite būsimą pyragą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms.
Žingsnis 4
Tortui papuošti pagaminkite glajų: giliame dubenyje sumaišykite šokolado gabalėlius, grietinėlę, pieną ir cukrų. Pastatykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Išimkite paruoštą pyragą iš dubens apversdami jį ant didelio plokščio indo. Nuimkite visą maistinę plėvelę. Padenkite tortą lygiu sluoksniu šiek tiek atvėsusio, bet ne visiškai šalto glaisto. Viršų papuoškite graikinių riešutų branduoliais.
Kategorijos