Publikavimo data: 2025-08-17
Sausainių suktinukai su graikinių riešutų įdaru
Skanūs, trapūs, traškūs, traškūs sausainiai su kvapniu graikinių riešutų įdaru - neįtikėtinas skonio malonumas. Dar vienas šio sausainio ypatumas - tešloje nėra nė gramo cukraus, jo yra tik graikinių riešutų įdare, tačiau jo pakanka. Kepimui naudojau rudąjį cukranendrių cukrų, galite jį pakeisti paprastu baltuoju cukrumi, bet vis dėlto cukranendrių cukrus bus geresnis. Be to, žinoma, gaminant reikia šiek tiek padirbėti, bet verta.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius ir druską.
Žingsnis 2
Į miltų mišinį įmaišykite sviestą (180 g) ir viską suminkykite į sviesto ir miltų trupinius.
Žingsnis 3
Tada sudėkite grietinę ir išminkykite minkštą, nelipnią tešlą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Susmulkinkite graikinius riešutus kartu su cukrumi ir sviestu (40 g).
Žingsnis 5
Paimkite šiek tiek atvėsintos tešlos (likusią palikite šaldytuve) ir iškočiokite ant silikoninio kilimėlio arba tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ne storesnę kaip 3 milimetrų storio tešlą. Supjaustykite maždaug 10 cm dydžio kvadratėliais.
Žingsnis 6
Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dėkite įdaro ir lengvai įspauskite jį į tešlą. Kiekvieną iš jų susukite į ritinėlį.
Žingsnis 7
Suktinukus dėkite siūle žemyn ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų, 25-35 minutėms.
Kategorijos