Publikavimo data: 2025-08-17
Savarankiškai sūdytas upėtakis
Lengvai savaime pasūdyta švelnaus skonio žuvis bus puiki užkandžiams.
Žingsnis 1
Paruoškite reikiamus ingredientus, pincetu išimkite iš upėtakio kaulus ir nuplaukite žuvį, o likusią drėgmę pašalinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Nuplaukite apelsiną, nupjaukite žievelę ir pusę apelsino panaudokite tolesniam virimui.
Žingsnis 3
Stambią druską gerai sumaišykite su cukrumi.
Žingsnis 4
Kiekvieną žuvies gabalėlį iš abiejų pusių aptepkite mišiniu.
Žingsnis 5
Tada ant žuvies filė uždėkite apelsino žievelės.
Žingsnis 6
Apšlakstykite žuvį pusės apelsino sultimis.
Žingsnis 7
Žuvį užpilkite 30-35 mililitrais romo, jį galite pakeisti degtine arba konjaku.
Žingsnis 8
Uždenkite žuvį maistine plėvele ir padėkite ją į šaldytuvą bent 10-12 valandų, galima ir 24 valandoms.
Kategorijos