Savarankiškai sūdytas upėtakis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Savarankiškai sūdytas upėtakis

Lengvai savaime pasūdyta švelnaus skonio žuvis bus puiki užkandžiams.
Gaminimo laikas
720 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Savarankiškai sūdytas upėtakis Žingsnis 1
Paruoškite reikiamus ingredientus, pincetu išimkite iš upėtakio kaulus ir nuplaukite žuvį, o likusią drėgmę pašalinkite popieriniu rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Savarankiškai sūdytas upėtakis Žingsnis 2
Nuplaukite apelsiną, nupjaukite žievelę ir pusę apelsino panaudokite tolesniam virimui.

Žingsnis 3

Savarankiškai sūdytas upėtakis Žingsnis 3
Stambią druską gerai sumaišykite su cukrumi.

Žingsnis 4

Savarankiškai sūdytas upėtakis Žingsnis 4
Kiekvieną žuvies gabalėlį iš abiejų pusių aptepkite mišiniu.

Žingsnis 5

Savarankiškai sūdytas upėtakis Žingsnis 5
Tada ant žuvies filė uždėkite apelsino žievelės.

Žingsnis 6

Savarankiškai sūdytas upėtakis Žingsnis 6
Apšlakstykite žuvį pusės apelsino sultimis.

Žingsnis 7

Savarankiškai sūdytas upėtakis Žingsnis 7
Žuvį užpilkite 30-35 mililitrais romo, jį galite pakeisti degtine arba konjaku.

Žingsnis 8

Savarankiškai sūdytas upėtakis Žingsnis 8
Uždenkite žuvį maistine plėvele ir padėkite ją į šaldytuvą bent 10-12 valandų, galima ir 24 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos