Publikavimo data: 2024-03-29
Savoiardi sausainiai
Savoiardi sausainiai dėl savo pailgos ir plokščios formos vadinami "moteriškais pirštais". Šie sausainiai dažnai naudojami kaip įvairių desertų dalis, nes puikiai sugeria kremus ir sirupus. Klasikinis sausainių "Savoiardi" receptas žingsnis po žingsnio pakartoja kiekvienam saldumynų mėgėjui pažįstamą sausainių receptą. Ir nors daugelis žmonių perka jau paruoštus, juos labai lengva paruošti namuose.
Žingsnis 1
Į dubenį su tryniais supilkite pusę nurodyto cukraus kiekio. Plakite, kol cukrus ištirps. Tam galite naudoti mikserį arba rankinį plaktuvą.
Žingsnis 2
Grįžkite į kiaušinių baltymus. Likusį cukrų supilkite į dubenį su baltymais. Dabar plakite mišinį tol, kol susidarys stabilios smailės formos - sodrios ir stabilios putos.
Žingsnis 3
Sumaišykite abu dubenėlius. Tai darykite palaipsniui, maišydami supilkite trynių mišinį į kiaušinių baltymus. Svarbu, kad kiaušinių baltymų mišinys išliktų purus.
Žingsnis 4
Į gautą mišinį suberkite miltus, prieš tai juos persijoję per sietelį. Maišykite, kol ištirps visi gumulėliai.
Žingsnis 5
Dabar, kai savoiardi tešla paruošta, pradėkite formuoti sausainius. Tam reikės tešlos rankovės. Į vidų įberkite šiek tiek tešlos ir nupjaukite maišelio galiuką. Ant anksčiau ištiesto pergamentinio popieriaus išdėliokite maždaug 8-10 cm ilgio sausainius. Jei po ranka neturite konditerinio maišelio, procesą galite pakartoti šaukštu. Pabaigoje, kai sausainiai bus paruošti, pabarstykite juos cukraus pudra.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir 15-20 minučių dėkite į ją sausainius.
Kategorijos