Publikavimo data: 2024-06-15
Semga rankovėje
Tobulai iškeptas raudonosios žuvies kepsnys gali būti laikomas meno kūriniu. Šiuo atveju apetitas gali būti sužadintas vien jį pamačius. Populiariausia žuvis kepsniams yra lašiša. Šį delikatesą labai sunku sugadinti kepant, nes jis skanus net ir žalias. Lašišos kepsnį galima kepti keptuvėje arba kepti orkaitėje naudojant rankovę, kaip šiame recepte. Taip ruošiant žuvis tampa sultinga ir minkšta.
Žingsnis 1
Lašišos kepsnius iš abiejų pusių pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Apšlakstykite žuvį alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 2
Žuvį įdėkite į kepimo rankovę, tada į formą arba ant kepimo skardos. Kepkite žuvį iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 3
Patiekite paruoštą lašišą lėkštėse su citrinos skiltele ir šviežiomis žolelėmis pagal skonį.
Kategorijos