Publikavimo data: 2024-06-22
Semga su grikiais
Sunku sugalvoti tobulesnį pagrindinio patiekalo ir garnyro derinį nei lašiša su grikiais. Lašiša yra riebi raudona žuvis, kurioje yra daug omega-3 ir omega-6 rūgščių, būtinų visavertei organizmo veiklai. Žuvis taip pat išsiskiria subtiliu saldžiu skoniu. Šis delikatesas puikiai dera su grikiais, kurie yra "ilgųjų" angliavandenių ir daug ląstelienos šaltinis. Lašišos ir grikių simbiozė jūsų lėkštėje ilgam jus pasotins ir atneš neabejotiną naudą jūsų sveikatai.
Žingsnis 1
Nuo lašišos kepsnio nuimkite odą. Supjaustykite filė mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 4
Grikius suberkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos. Užvirinkite. Virkite 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Svogūnų puseles apkepkite svieste, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Sudėkite lašišos kubelius prie svogūnų.
Žingsnis 7
Dar 5-7 minutes pakepinkite svogūnus ir žuvį.
Žingsnis 8
Išvirusius grikius perkelkite į keptuvę su lašiša ir svogūnais. Švelniai išmaišykite.
Kategorijos