Semga su grikiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Semga su grikiais

Sunku sugalvoti tobulesnį pagrindinio patiekalo ir garnyro derinį nei lašiša su grikiais. Lašiša yra riebi raudona žuvis, kurioje yra daug omega-3 ir omega-6 rūgščių, būtinų visavertei organizmo veiklai. Žuvis taip pat išsiskiria subtiliu saldžiu skoniu. Šis delikatesas puikiai dera su grikiais, kurie yra "ilgųjų" angliavandenių ir daug ląstelienos šaltinis. Lašišos ir grikių simbiozė jūsų lėkštėje ilgam jus pasotins ir atneš neabejotiną naudą jūsų sveikatai.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Semga su grikiais Žingsnis 1
Nuo lašišos kepsnio nuimkite odą. Supjaustykite filė mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Semga su grikiais Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Semga su grikiais Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus.

Žingsnis 4

Semga su grikiais Žingsnis 4
Grikius suberkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos. Užvirinkite. Virkite 10-15 minučių.

Žingsnis 5

Semga su grikiais Žingsnis 5
Svogūnų puseles apkepkite svieste, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 6

Semga su grikiais Žingsnis 6
Sudėkite lašišos kubelius prie svogūnų.

Žingsnis 7

Semga su grikiais Žingsnis 7
Dar 5-7 minutes pakepinkite svogūnus ir žuvį.

Žingsnis 8

Semga su grikiais Žingsnis 8
Išvirusius grikius perkelkite į keptuvę su lašiša ir svogūnais. Švelniai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos