Publikavimo data: 2024-06-22
Semga su mangų ir avokadų čatniu
Įdomus ir egzotiškas pavadinimas "čatnis" slepia gana paprastą indiškos virtuvės patiekalą. Čatnis - tai vaisių ir daržovių tyrė arba padažas. Dažnai į jį dedama įvairių prieskonių ir žolelių. Čatnis gali būti ir šaltas, ir karštas. Tradiciškai čatnis naudojamas kaip priedas prie pagrindinio patiekalo: ryžių, mėsos, žuvies. Šiame recepte siūlome paruošti mangų ir avokadų čatnį, kuris puikiai tiks prie keptos lašišos. Patiekalas lengvas, skanus ir sveikas.
Žingsnis 1
Užpilkite lašišą terijakio padažu ir palikite marinuotis 10 minučių.
Žingsnis 2
Tuo tarpu paruoškite čatnį. Supjaustykite mango ir avokado minkštimą mažais 5 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Nedideliame dubenyje sumaišykite mangą ir avokadą. Apšlakstykite laimo sultimis ir išmaišykite. Laimo sultys neleis avokadui patamsėti.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite lašišą. Kepkite kepsnius po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos.
Žingsnis 5
Ant vienos lėkštės pusės dėkite keptą lašišą, o ant kitos - avokadą ir mangų čatnį. Lašišą užpilkite terijakio padažu.
Žingsnis 6
Papuoškite patiekalą žalumynais ir laimo skiltelėmis. Mėgaukitės!
Kategorijos