Publikavimo data: 2024-06-22
Semga su špinatais
Špinatų patiekalai yra folio rūgšties šaltinis. Foliatai mažina anemijos ir širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Špinatai tinka bet kokio pavidalo. Iš jų galima gaminti žaliuosius kokteilius, dėti į sriubas ir salotas, kepti ir dėti į pyragus. Špinatai turi būti termiškai apdorojami trumpai, kitaip bus sunaikintos šioje lapinėje daržovėje esančios naudingosios medžiagos. Lašišą su špinatais tikrai galima laikyti supermaistu. Apie riebios raudonos žuvies vertę galima pasakoti valandų valandas. Derindami lašišą su špinatais vakarienę paversite ne tik gardžia, bet ir beprotiškai sveika.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite špinatų lapus.
Žingsnis 2
Supjaustykite citriną plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Paimkite keraminį kepimo indą. Ant dugno sudėkite citriną. Tai bus "pagalvėlė" lašišai.
Žingsnis 4
Žuvies kepsnį sudėkite ant citrinos formoje. Pagal skonį lašišą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 5
Ant viršaus supilkite smulkiai supjaustytus špinatus.
Žingsnis 6
Atsargiai supilkite grietinėlę ant špinatų. Siųskite kompoziciją į įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 7
Jūsų burnoje tirpstanti ir gurmaniška vakarienė jau paruošta.
Kategorijos