Publikavimo data: 2024-06-15
Senelės obuolių pyragas
Mano močiutės patiekalas. Šis pyragas man visada asocijuojasi su vaikyste. Dabar jį gaminu ir savo vaikams.
Žingsnis 1
Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu, kol susidarys baltos putos.
Žingsnis 2
Tada pamažu suberkite miltus ir šaukštu lėtai maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Į gautą tešlą įberkite sodos, prieš tai užgesinę ją verdančiu vandeniu arba actu. Dėl sodos tešla taps puresnė.
Žingsnis 4
Paruoškite obuolius: juos nuplaukite, nulupkite ir išimkite sėklalizdžius. Supjaustykite obuolius mažomis skiltelėmis.
Žingsnis 5
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir pirmiausia supilkite šiek tiek tešlos.
Žingsnis 6
Tada išdėliokite obuolius ir pagal skonį pabarstykite cinamonu.
Žingsnis 7
Ant viršaus supilkite likusią tešlą.
Žingsnis 8
Pašaukite pyragą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos